Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

18 hét, 60 koncert, 150 fellépő

A tavalyi év sikere után az Eszterházi Vigasságok közönségét idén is kiváló művészekkel és gazdag repertoárral várja a fertődi Esterházy-kastély. A 18 hét alatt csaknem 60 koncert és mintegy 150 fellépő teszi felejthetetlenné az idei programsorozatot.

Kastélykoncertekkel, korhű kamarazenével, szabadtéri opera és operett esttel, felhőtlen szórakozást ígérő könnyed jazz zenével tér vissza a muzsika Eszterházára. Az idei zenei évadban a 300 évvel ezelőtt, 1714-ben született Esterházy „Fényes” Miklós herceget ünnepeljük, aki egykori vadászkastélyából „Tündérországot” teremtett. Fertőd olyan pezsgő kulturális központtá fejlődött idejében, amelynek muzsikájáért Joseph Haydn volt a felelős, és ez Eszterházát az európai magaskultúra egyik centrumává tette. Rendszeresek voltak az ünnepségek, a hangversenyek és a színházi előadások.

Sok minden történt az elmúlt két és fél évszázadban, de a cél ma is ugyanaz. Eszterháza a zene, a művészet és a kultúra fellegvára kíván lenni, olyan kulturális tér, amely – ahogyan egykoron – elkápráztatja az ide látogatókat.

A május végétől szeptember végéig tartó Eszterházi Vigasságok több mint 150 fellépője garanciát jelent arra, hogy a Fertődre érkezőknek megismételhetetlen élményben legyen részük. Az idei fesztivál kiemelt előadásai közé tartozik Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje, szimfonikus zenekari est Vásáry Tamással, Perényi Miklós, Konrád György, Berkes Kálmán közös estje, Baráti Kristóf és a Concerto Budapest koncertje, a Paul McCreesh vezényelte korhű hangszereken játszó Esterházy Hofkapelle előadása illetve a világhírű Freiburgi Barokk Zenekar és Kristian Bezuidenhout közös hangversenye. A szabadtéri színpadon opera­ és operettrészletek csendülnek fel Haydn, Mozart, Donizetti, Bellini, Johann Strauss és Lehár műveiből Miklósa Erika, Láng Dorottya, Nyári Zoltán és Haja Zsolt előadásában. A jazz, gospel és soul zene rajongói pedig Joan Faulkner, Pat Appleton és Tóth Vera közös koncertjét hallgathatják meg a Budapest Jazz Orchestrával.

Az Eszterházi Vigasságok művészeti vezetője Rácz Márton.

További információk és részletes program: www.eszterhazivigassagok.hu

Letölthető programfüzet (1,7 Mb, pdf)

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép