Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Advent a kastélyban

Hagyományos adventi gyertyagyújtásra várnak mindenkit Eszterházán.

Advent szombatjain 17.00 órakor gyújtják meg a fertődi Esterházy-kastély díszudvarán az adventi koszorú szimbolikus gyertyáit. A gyertyagyújtás előtt ünnepi koncertek, rövid zenés programok várják az érdeklődőket. 

November 26-án a Joseph Haydn Alapfokú Művészeti Iskola Rézfúvós-kvartettje ad rövid koncertet, amit a gyertyagyújtási ceremónia követ. Hagyományosan az első adventi gyertyalángot a kastély dolgozóinak gyermekei gyújtják meg.

December 3-án a fertődi Szent András Kamarakórus adventi rövidkoncertje lesz hallható. Az adventi koszorún Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője gyújtja meg a remény gyertyáját.

December 10-én az Eszterházi Baráti Kör Német Nemzetiségi Kamarakórus lép fel.  A kastély adventi koszorúján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője gyújtja meg a harmadik - örömöt jelképező - gyertyát.

December 17-én a Nagycenki Vegyeskar karácsonyi énekei teszik teljessé az utolsó adventi gyertyagyújtás hangulatát. A fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján XIII. Galántai II. Esterházy Antal herceg feleségével, Esterházy Szvetlána hercegnével együtt gyújtja meg az utolsó - a szeretetet jelképező - gyertyát advent negyedik vasárnapján.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép