Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Cseh utazásszervezők látogattak el az Esterházy-kastélyba

Vissza a hírekhez
A fertődi Esterházy-kastély a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében 2015. november 14-én cseh utazásszervezőket látott vendégül. Magyarország több természeti és épített öröksége mellett, hazánk és Európa egyik legszebb barokk-rokokó kastélya is bemutatkozott a külföldi szakembereknek. A kastély-együttesben tett tárlatvezetésen túl Eszterháza Központ sajtótájékoztató keretében adott hírt az Eszterházi Vigasságok 2016-os évadáról is.

Csehország legjelentősebb utazásszervezői tanulmányút keretében ismerkedhettek meg Nyugat-Magyarország turisztikai kínálatával. Az út keretében látogatást tettek hazánk nyugati hátárán elhelyezkedő, az elmúlt években jelentős felújításokon átesett Esterházy-kastélyban.

A kastélytúra keretében megtekintették az épületegyüttes megújult kertjeit, a 18. századi fényében pompázó Angolparkot, az Északi-parkot (Marchand-tag) és a Rózsakertet. Az esemény második állomása a Kastélymúzeumban tett látogatás volt, többek között a Sala Terrena, nyári ebédlő és a hercegi lakosztályok tágas, korhű tereit mutatatta be a tárlatvezetés.

A kastélylátogatás részeként szervezett sajtótájékoztatón az épített örökségen túl a szakemberek tájékoztatást kaptak arról, hogy az Esterházy-kastély a zenekultúra szempontjából is kiemelkedően fontos szerepet tölt be.

„Fényes“ Miklós herceg kultúraszervező tevékenysége előtt tisztelegve jövőre már negyedik alakalommal csendülnek fel az Eszterházi Vigasságok dallamai, több mint 100 fellépővel, mintegy félszáz koncerttel, hangversennyel. A zenekedvelő közönség a komolyzenei fesztiválsorozat keretében olyan meghatározó hazai és nemzetközi együttesek előadását élvezheti 2016-ban, mint a Kodály vonósnégyes, Navarra String Quartet, vagy a Quartetto di Cremona. Eszterháza Központ ez eseményen komolyzenei előadással lepte meg a külföldi közönséget, mely ízelítőt nyújtott az Eszterházi Vigasságok 2016-os évadának kínálatából.