Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Díjátadó és rajzfilmünnep a fertődi Esterházy-kastélyban

Díjátadó és rajzfilmünnep a fertődi Esterházy-kastélyban

Ünnepélyes keretek között átadták a rajzpályázat jutalmait Eszterházán.

A fertődi Esterházy-kastély „Kedvenc népmesehősöm” rajzpályázatának díjátadó ünnepségét 2022.11.18-án, pénteken tartották meg, ahol számos díjat, ajándékcsomagot adtak át a legjobb alkotások készítőinek.

Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át az okleveleket és az ajándékcsomagokat a díjazottak számára. Az ügyvezető minden versenyen részt vevőnek gratulált és buzdította őket, hogy soha ne hagyják abba a rajzolást. 

A díjátadó után a kastély narancsházában a IX. Országos Rajzfilmünnep első filmvetítésén Jankovics Marcell János vitéz című alkotását láthatták az érdeklődők. Kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgözte a Petőfi Sándor költeményéből készült varázslatos rajzfilm.

 A kastély még két további filmvetítésre várta az érdeklődőket, szombaton és vasárnap 17.00 órakor. Szombaton rajzfilmklasszikusokat - köztük az első magyar rajzfilmet - A kiskakas gyémánt félkrajcárját és A telhetetlen méhecske című meséket láthatták az érdeklődők. Pénteken kortárs animációs stúdiók legjobb alkotásaiból rövid animációs filmeket vetítettek a közönség számára, többek közt Hany Istókról készült mesét, valamint az Oscar-díjas Maestro című alkotást.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép