Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

„Égi és földi harmónia” - Jótékonysági koncert Eszterházán

2022. május 14-én este 6 órakor a kárpátaljai menekültek megsegítésére jótékonysági koncertet rendeznek a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában. A Híd Kárpátaljáért program számára rendezett jótékonysági eseményen Kalló Zsolt és a Capella Savaria zenekar ad koncertet.

„Ha zenét hallgatunk, mindannyiunknak olyan boldogságban lehet részünk, amely nem lesz kevesebb, csak mert többen osztozunk rajta” – idézte egy esszéista gondolatait Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a jótékonysági koncertet ajánlva az érdeklődőknek.


Egy páratlanul egyedi kastélykörnyezetben kínálunk különleges koncertélményt, miközben az összefogás felemelő érzését is átélhetjük. A fertődi Esterházy-kastély fontosnak tartotta részvételét abban a nagyszabású összefogásban, amelynek célja a humanitárius segítségnyújtás a háború áldozatainak – tette hozzá az ügyvezető.

Joseph Haydn műveit a szombathelyi Capella Savaria régizene-együttes szünet nélkül, egy részben adja elő. A hangversenyen a drámai „Lakatlan sziget” nyitány és a sodró, vidám 62. D-dúr szimfónia mellett az F-dúr kettősverseny hangzik el Papp Rita és a Liszt-díjas, Érdemes művész Kalló Zsolt szólójával.

A jótékonysági célú hangverseny teljes adománya, az ukrajnai háború elől menekülők és annak következményeitől szenvedők megsegítésére, a Magyar Kormány Híd Kárpátaljáért programján keresztül jut el a magyarországi segítségpontokra és Kárpátaljára.

A koncert térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: 2022. május 11-ig: info@eszterhaza.hu. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A koncert létrehozását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta. A program szervezői a programváltoztatás jogát fenntartják.

Műsoron:
J. Haydn: g-moll nyitány (L’isola disabitata Hob. XXVIII:9)
J. Haydn: F-dúr versenymű hegedűre és csembalóra Hob XVIII:6
J. Haydn: 62. D-dúr szimfónia

Fellépők:
Papp Rita - csembaló
Kalló Zsolt - hegedű
Capella Savaria (korhű hangszereken)

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép