Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Hatalmas érdeklődés kísérte az Esterházy-kastély programjait a Múzeumok Éjszakáján

Szó szerint tömött sorokban várakoztak a látogatók a Múzeumok Éjszakáján, hogy az Esterházy-kastély múzeumában a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt - amely csak ezen az éjszakán volt látható – megtekintsék.
Soha nem látott tömeg járta be a kastélyparkot, a rózsakertet, és járta be a kastély négy dísztermét,hogy Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba betekintsenek.

Mindezt megelőzően zenei aláfestés kíséretében kitárultak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és Simon Andrea a Soproni Petőfi Színház színművésze, továbbá Horváth Dávid tolmácsolásában elhangzott barokk köszöntővel tárult fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.

Aztán a Churchlands Wind Orchestra ausztrál zenekar és diákkórus nagyszabású, „teltházas” szabadtéri koncertet adott a díszudvaron, zanekari felvonulással is fokozva az est élményszerűségét.

Folyamatosan teltházzal „üzemeltek”  a Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, játékos programok gyermekfoglalkoztatója is a kastély épületében. Volt fotófal. Soha nem tapasztalt érdeklődés kísérte a levendulaszüretet. A Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várta vendégeit, ezen az estén - az országban egyedülálló módon - zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozta az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

A Haydn Zeneiskola két tehetséges növendéke furulya koncertjét, egy fél órás romantikus vezetett séta követte a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.

Nagycenken Karaffa Attila, felvidéki fotós fotókiállításának megnyitójával kezdődött a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, a legkisebbeknek játszóházat és gyermekfoglalkoztatót tartottak, tematikus tárlatvezetések, lovasprogramok, és Széchenyiről szóló előadás is várta a családokat.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép