Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Interaktív műveltségi vetélkedő diákoknak

Esterházy „Fényes” Miklós 300 éve született…

Interaktív műveltségi vetélkedőt szervezett a Bagatell Alapítvány az évforduló tiszteletére Fertődön az Esterházy Kastélyban.

Immár ötödik alkalommal, 2014. május 16-án lebonyolított vetélkedő általános - és középiskolás diákok részvételével zajlott. A rendezvény mindenkori fővédnöke, herceg Esterházy Antal köszöntötte a csapatokat. „Tündérvilág” címmel a játék lényege az interaktív feladatokra épült: műveltségi ismeretekből és játékos, ügyességi feladatokból állt. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, 8 csapat versengett egymással. A fertődi, a fertőszéplaki, a sopronhorpácsi általános iskola, a Porpáczy Középiskola és az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola diákjai vettek részt a találkozón.

A vetélkedő mindenkori célja, hogy erősítse a fiatalokban a lakóhelyhez kötődést, a műemlékek, helyi értékek megbecsülésére, védelmére neveljen. Játékos formában ismertesse meg a környezetük kulturális  és természeti értékeit.

A megmérettetés győztesei a sopronhorpácsi Általános Iskola tanulói lettek. Második helyen a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola növendékei és harmadikként a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskoladiákjaivégeztek.

A programot az Eszterháza Központ támogatta, így értékes jutalmakkal tudtuk megajándékozni a versenyzőket. A legjobbak családi belépőt nyertek az „Eszterházi Vigasságokra”.

 

     Reinhofferné Fülöp Gyöngyi  

 a Bagatell Alapítvány elnöke

 

 

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!