Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Kastélykoncertek 2019. Eszterházán

Vissza a hírekhez

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ma ismertette a fertődi Esterházy-kastély 2019-es évad zenei- és koncertprogramját.

Magyarország legimpozánsabb barokk kastélya, az örökséghelyszín üzentében, látványában, élményében egyedülálló. Az érték, a hitelesség, és színvonal kimagasló minőségét kínáljuk a 2019-es év zenei programajánlatával is mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője.

Kifejtette: Eszterházán fellépni rangot jelent. Az a zenetörténeti rang és szellemiség, amelyet Haydn eszterházai alkotóévei és életműve fémjelez, a jelenkori előadók kiválóságait vonzza Eszterházára évről-évre.

"Eszterháza a művészet nemes eszközével küldetést teljesít" fogalmazott az ügyvezető.

Ez a küldetés a térség és a nemzet erősödését, gyarapodását szolgálja. Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása, az átélhető csodák helye: ezért a koncertlátogatók által reményeink szerint – pozitívan értékelt idei fesztivál- és koncertsorozatok közötti időszakokban további meglepetés-produkciók helyszíne lesz a fertődi Esterházy-kastély.

Kastélykoncertek 2019! Eszterháza: amennyire előkelően hangzik az idei évad címe, annyira különleges az idei koncertsorozat, zenei fesztivál-kínálatunk mondta Egresitsné Firtl Katalin.

A részletes programkínálatot, amely a legnagyobbakat vonultatja fel Eszerházán 2019-ben Rácz Márton, az Eszterháza Központ zenei vezetője, karmester ismertette.

Tavaszi koncertek
2019. március 8-június 1.

Eszterháza szimfóniái – XXI. rész
2019. augusztus 2-4.

XII. Haydn-vonósnégyes-fesztivál
2019. szeptember 20-22.

Eszterháza Meets Jazz
2019. október 5.– november 16.

A Tavaszi koncertek programfüzete itt érhető el.