Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Körpanorámás virtuális séta a fertődi Esterházy-kastély újabb helyszínén

Vissza a hírekhez
A kastélylátogató nagyközönség számára a szokásos látogatói útvonal részét a bemutatott formában nem képező helyszínt láthatnak a fertődi Esterházy-kastély e hétvégi virtuális látogatói. A Kiskastély belső udvarát a Marionettszínház közönsége, vagy a Barokk színháztörténeti kiállítás látogatói az épületből kitekintvén csodálhatják meg, illetve esetenként rendezvények helyszíneként is számon tartott, igényes szép környezet.

A köznyelvben csak "Kiskastélynak" nevezett épület volt a Jószágkormányzóság, az uradalmat irányító tisztek székhelye. Az U alaprajzú egyemeletes épület tömbje összeépült a Marionettszínházzal, ami 1773-ra, Mária Terézia látogatására már készen állt.

2015 végére fejeződött be az egykori jószágkormányzói épület – az úgynevezett Kiskastély – felújítása, amelyben a Barokk színháztörténeti kiállítás, rendezvényterem, valamint a rendezvényközpontot kiszolgáló helyiségek (próbatermek, öltözők) kaptak helyet. Emellett felépítették a Narancsház és Kiskastély közötti összekötő szárnyat, ahol helyet kaptak a zenei kurzusokra, előadásokra érkezők szobái, próbatermei; ide kerültek a kastélybéli munkaszervezet irodái és kiszolgáló egységei is.

A Marionettszínház műemléki felújítása a mögötte lévő Víztoronnyal és a Narancsházzal együtt 2014-ben ICOMOS-díjat, a Jószágkormányzói épület felújítása pedig 2016-ban Építőipari Nívódíjat nyert.

A körpanorámás kép megtekinthető az Esterházy-kastély hivatalos oldalán.