Schloss Esterházy

Grafikus változat

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép

Magyar Kultúra Napja: Folyamatosan láthatóak lesznek Eszterháza kék-fehér falfestményei a chinoiseri

Vissza a hírekhez
A fertődi Esterházy-kastély fénykorát már megelőző időszak különleges művészeti értékeit bemutató kastélybelső nyílik meg az érdeklődők előtt a Magyar Kultúra Napján és válik ezt követően a vezetett kastélylátogatások útvonala részévé.

Január 22-étől a nagyközönség számára ismét látható lesz a fertődi Esterházy-kastély egyik, a kínaizáló falfestményei miatt egyedülállónak számító hercegnéi lakosztálya.

Esterházy-kastély kék-fehér falfestményei a 18. században divatos és fényűzőnek számító, távolkeleti divat - európai virágzásának a csúcspontján készültek. Páratlan művészettörténeti értékként kínálnak lenyűgözően egyedi látványt.

A barokk-rokokó miliőben megjelenő távolkeleti, kínaizáló művészet eszterházai gazdagságáról a közelmúltban két, reprezentatív, igényes könyvet, gazdagon illusztrált tudományos művet, albumot is kiadott az Eszterháza Központ – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató-és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

„A kiadványok és a megnyitott kastélytér is, újabb bizonyítéka annak, hogy számtalan, évtizedeken átívelő gondos kutatás után is tartogat az eszterházai örökséghelyszín újabb csodákat, meglepetéseket, különlegességeket, a csodán belül is csodát!”- tette hozzá az Eszterháza Központ vezetője.