Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Múzeumok Éjszakája Eszterházán - Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel...

A múzeumi térben barokk szimmetria vezetés, lepkevadászat a Lés-erdőben, lovashintó a kastélyparkban, kisállat-simogató és díszmadár-bemutató a Pál-majorban, rózsakerti vezetett séta, levendulás családi kézműves program, barokk ízek az Esterházy-kávézóban, csillagnéző a Lés-erdőben… Június 26-án, szombaton életre kel Eszterházán a „Fényes” Miklós korabeli barokk-rokokó világ.

17.00 órakor a kastély díszudvarán hercegi pompát idéző köszöntővel nyitják meg a Múzeumok Éjszakáját. Éjfélig félóránként a barokk szimmetriáról szóló tárlatvezetések indulnak a múzeumi térben, 25 fő részvételével, regisztrációval.

18.00 órától vezetett sétákat indítanak óránként a Rózsaháztól a Cziráky Margit Rózsakertben „Rózsák és Esterházyak” címmel.

19.30 órakor a Rózsaház bejáratától nyomkeresés, madárles indul a Lés-erdőbe. Kényelmes cipő és zseblámpa ajánlott.

Az Esterházy-kávézóban 17.00-22.00 óráig barokk ízek várják az ínyenceket. A különdíjas programra regisztráció szükséges.

17.00 és 21.00 óra között a franciaparkban, Joseph Haydn szobra elől lovas hintó indul Elysium felfedezésére. A program különdíjas.

17.00 és 18.00 órakor lepke- és gyógynövény-bemutatót tartanak a kastélypark mögötti réten. A Pál-majorban kisállat-simogató és díszmadár kiállítás, a levendulakertben „Eszterháza illatos kertje” - családi kézműves program - várja a látogatókat.

Regisztráció: info@eszterhaza.hu vagy a +36 99/537-640 telefonszámon. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/muzeumi-menetrend és itt: http://eszterhaza.hu/latogatoknak . A programváltozás jogát a szervező fenntartja!

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép