Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély

Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély az ünnepek alatt. A pünkösdi hosszú hétvégén május 22-én, szombaton, május 23-án, vasárnap és 24-én, hétfőn a kastélyegyüttes kápolnájában pünkösdi tematikával kiegészített vezetéssel várják az érdeklődőket – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A vezetett módon megtekinthető múzeumi terek 9.00-17.00 óra között látogathatók, az utolsó vezetés 16 órakor kezdődik. A múzeum nyitvatartási idejében látogatható lesz a pünkösdi hosszú hétvégén Zoób Kati: „Repertoár – Az ellentétek harmóniája” kiállítása a kastély Narancsházában. Naponta 10 órakor Barokk színháztörténeti túra indul. Igény esetén, minimum 10 fős csoportoknak „Eszterháza parkjai, kertjei” – parktúrát is indítanak.


Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője

A látogatóknak a védettségi igazolványukat a jegyvásárlásnál és a múzeumi térbe történő belépésnél egyaránt fel kell mutatniuk, ahol kötelező a maszkhasználat. A kastélyban zajló és a kastélyparkot is érintő fejlesztési munkálatok miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy a parkok területén fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/latogatoi-menetrendés itt: http://eszterhaza.hu/latogatoknak.

Az Esterházy-kávézó a pünkösdi hosszú hétvégén 10.00-18.00 óra között várja vendégeit az Esterházy-kastély barokk-rokokó környezetében. A kávézó belterében kötelező a védettségi igazolvány.

Online térben a www.eszterhaza.hu és a facebook.com/fertod.esterhazykastely webhelyeken tekinthető meg az örökséghelyszín.

A nagycenki Széchényi-mauzóleum és a sírkert

A pünkösdi hosszú hétvégén is várja a látogatókat a Széchényi-mauzóleum és a Nemzeti Sírkert részét képező szakrális környezete, melyek vezetetten látogathatók. A Széchényi-mauzóleum mindhárom napon 9.00-17.00 óra között tart nyitva, pénztárzárás 16.30-kor. A nagycenki Hársfasor változatlanul szabadon látogatható.

A nagycenki Széchényi-örökség látogatói információi itt találhatóak: http://www.szechenyiorokseg.hu/index.php/4

A Sopronbánfalvi Kolostor Pálos Kiállítása

Hétfőtől-vasárnapig 10-18 óra között várja látogatóit a Pálos Kiállítás a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem földszintjén. Információk itt: https://www.banfalvakolostor.hu/latogatas-info/.-

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép