Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Végéhez közeledik az első ütem

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának meghívására Eszterházára látogatott január 18-án. A látogatás célja a kastélyban uniós forrásokból zajló felújítások megtekintése volt, és egyeztetés a folytatás lehetőségeiről a következő pályázati ciklusban.

A fertődi Esterházy-kastély felújítási munkálatai 2009 szeptemberében kezdődtek el európai uniós forrásból. Az első ütem eredményeként megújul a főépület déli homlokzata, a díszudvar, a kastély belső díszlépcsőháza illetve a gyönyörű díszterem, zeneterem, a földszinti sala terrena és nyári ebédlő. Várhatóan tavasszal fejeződik be a felújítás első üteme.

Az első ütem befejező munkálataival párhuzamosan már megkezdődött a második ütem is. Ez tartalmazza a Magyarországon egyedülálló értéknek számító kínai lakk kabinet megújulását és ugyancsak ebben ciklusban kerül sor a porcelánszoba, a múzeumi fogadótér, a világítóudvarok, illetve a bábszínház felújítására.

Várhatóan még ez évben megkezdődik a kastélytól délre elterülő rózsakert teljes revitalizációja, amelyre egy kiegészítő pályázaton újabb 200 millió forintos támogatást nyert a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft