Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Versünnepet rendeztek Eszterházán - 2022.

Harmadik alkalommal rendezték meg a rangos irodalmi eseményt a fertődi Esterházy-kastélyban.

A költészet napján a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában rendezték meg a Versünnep Fesztivált, immár harmadik alkalommal.

„Eszterháza a művészeteknek, a költészetnek már Esterházy „Fényes” Miklós herceg idejében is méltó helye volt, a kultúra egyik legnagyobb központjaként volt közismert. Főméltóságok versenyeztek a herceg kegyeiért, azért, hogy részesei legyenek az Eszterházi vigasságoknak. A kastélyegyüttes jelenleg hasonló rangú és jelentőségű kulturális küldetést kíván betölteni – mondta el a költészet napi rendezvény alkalmával Egresitsné Firtl Katalin, ügyvezető.

Vers és prózamondás, valamint versmegzenésítés kategóriában négy korcsoportban érkeztek a megmérettetésre általános iskolás tanulók, középiskolások és felnőttek klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményekkel.   

Az alsó, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriában az első három helyezettet díjazta a színművészből, drámapedagógusból, amatőr színjátszóból és az Eszterháza Központ képviseletében delegált tagból delegált szakmai zsűri.

A díjazottak:

  • Alsós kategória: I. helyezett: Ódor Marcell, II. helyezett: Kovtunovics Nonna, III. helyezett: Katona Sebestyén.
  • Felsős kategória: I. helyezett: Földesi Bendegúz, II. helyezett: Guzmits Gergő, III. helyezett: Földesi Janka Anna.
  • Középiskolás kategória: I. helyezett: Haszonics Anett, II. helyezett: Kovács Liliána, III. helyezett: Vörös Anna Boglárka.
  • Felnőtt kategória: I. helyezett: Karácsony Géza, II. helyezett: Gere Zoltán, III. helyezett: Kövecs Hajnalka.

 A Versünnep Fesztivál döntőjébe az első helyezettek jutottak tovább.

A fesztivál legjobbjai könyveket és ajándékutalványokat nyertek, valamint a lehetőséget, hogy a nemzetközi seregszemlén a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborban vehessenek részt.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép