Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Virágba borult a Cziráky Margit rózsakert Eszterházán

Május 24-én, pénteken nyitja meg kapuit a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje.
Időjárás függvényében, de minden jel szerint, virágba borul a hétvégére a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit rózsakertje.

Tízezreket vonzott tavaly Magyarország legimpozánsabb kastélyának egyedi látványossága - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője.

Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült egykori fényképek és leírások alapján újjáépített kert a több mint 8000 rózsatővel nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében egyedi, varázslatos látvány- és illatélményt, miközben további élményelemekkel, tematikus alkalmakkal is várja a hely a látogatókat.

Eszterháza rózsái – vezetett tematikus rózsakerti séta

2019. május 25-én, szombaton 15.00 órakor Eszterháza rózsái címmel vezetett sétára várja a fertődi Esterházy-kastély az érdeklődőket a Cziráky Margit rózsakertbe.

A 20 fős létszámmal indított vezetés külön regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet 2019.05.25. 10.00-ig.

A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható.

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép