Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje

A Cziráky Margit rózsakert, Magyarország legimpozánsabb kastélyának különleges és egyedi látványosságaként tízezreket vonzott Eszterházára már tavaly is. Az idei verőfényes május végi hétvégén a nyitást követően a látogatók valósággal ellepték a kertet, hogy a több mint 8000 virágzó rózsató színkavalkádját csodálják és átéljék a páratlan illatélményt

Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült korabeli fényképek és leírások alapján újjáépített kert nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében varázslatos kültéri látványosságot.
A tavaly már rendkívül népszerűnek bizonyult tematikus vezetett rózsakerti túrákat is elindította az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont. Szombaton az Eszterháza rózsái elnevezésű túra, amint kinyíltak az első virágok, már „teltházassá” is vált.

A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

Látogatói információk

Tekintettel a koronavírus járványra a fertődi Esterházy-kastély belső múzeumi terei zárva tartanak. A rendkívüli zárvatartás a kastély beltéri kiállítótereire vonatkozik. A díszudvar, a kastélyparkok, a rózsakert látogatható.
További folyamatosan frissített információk a Látogatóknak menüpontban érhető el.

Virtuális kastélylátogatás
A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek