Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

II. ütem

A projekt támogatási szerződésének aláírására 2011 márciusában került sor. A II. ütem keretében megvalósul a főépületben a két világítóudvar lefedése, a lift telepítése, a kínai lakkabinet restaurálása, a fogadótér és porcelánkabinet restaurálása, a télikert szintsüllyesztése, a kazánház rekonstrukciója és a pince helyreállítása, valamint a gránátos házak homlokzati felújítása, fogadóépület kialakítása, amelyben az üzemeltetéshez kapcsolódó funkciók mellett rendezvényi és vendéglátó terek létesülnek. Felújításra kerül a Bábszínház–Narancsház épületegyüttese, illetve a hozzá kapcsolódó földszintes szárny. Az összekötő földszintes szárnyban a Bábszínházhoz tartozó kiszolgáló tér kerül kialakításra látogatóbarát szolgáltatásokkal. Narancsház teljes funkció rekonstrukciója, a fűtés-hűtés technológiájának kiépítése. Kertrendezés a Bábszínház–Narancsház épületegyüttese előtt és azoktól keletre elterülő részen, valamint a víztorony rekonstrukciója. (A munkálatok már az I. ütemmel párhuzamosan megkezdődtek.)


A pályázat alapadatai:
A pályázó neve: Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.
A projekt megnevezése: Eszterháza Közép–európai Kulturális Központ, Fertőd–Eszterháza, Esterházy–kastély, II. fejlesztési ütem. (NYDOP–2.1.1/B–09–2F–2010–0002)
Operatív program: Nyugat–dunántúli operatív program.
Pályázat neve: 2.1.1/B A régió nemzetközi jelentőségű kulturális világörökségi helyszíneinek fenntartható turisztikai hasznosítása.
Közreműködő szervezet: Nyugat–dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A támogatási szerződés aláírása: 2011. március 19.
A projekt tervezett befejezése: 2013. március 18.
A projekt összköltsége: 1.999.620.066 Ft
Megítélt támogatás: 1.922.810.624 Ft
A támogatás aránya: 96 %

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép