Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

"Cziráky Margit nyomában" - Múzeumok éjszakája Eszterházán

„Cziráky Margit nyomában” - Múzeumok éjszakája a fertődi Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastélyban 2018. június 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Múzeumok Éjszakája rendezvény. Az este nyitányaként zenei aláfestés kíséretében kitárulnak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és barokk köszöntő kíséretében tárul fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.

17.00 órakor a kastély díszudvarán ad koncertet a Churchlands Wind Orchestra ausztrál diákkórus, akiknek előadásában modern dallamok csendülnek fel klasszikus formában. A kastélymúzeum 9.00-18.00 óra között várja látogatóit, azonban 18.00 órától egy órára megpihen, a Múzeumok Éjszakája előtt.

18.00 és 22.00 óra között kicsiket és nagyokat egyaránt várnak Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, játékos programokkal és arcfestéssel a kastély gyermekfoglalkoztatóiban.

19.00 órakor ismét megnyílnak az Esterházy-kastély múzeumának kapui, ahol Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt csak ezen az éjszakán tekinthetnek meg vendégeink. A program során a látogatók bejárhatják a kastély négy dísztermét, bepillantást nyerhetnek Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba.

19.00-22.00 óra között a Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várja vendégeit.

A Rózsakert ezen az estén - az országban egyedülálló módon - zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

19.00-kor furulya koncertet hallhatnak az érdeklődök, 20.30-kor pedig egy fél órás romantikus vezetett séta indul a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.

A Múzeumok éjszakája programjai 17.00 órától 500 Ft/fő áron látogathatóak, karszalag váltását követően!

A programváltozás jogát fenntartják!

Látogatói információk

NYITVA TARTÁS

2018. június 1. - 2018. szeptember 30.
Hétfő-Vasárnap 9.00-18.00 óra között
(pénztárzárás: 16.55 óra)

 

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el.