Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Idegenvezetők Világnapja 2019. február 22. péntek

 ” A barokk chinoiserie (kínaizáló) stílus jegyei Eszterházán” címmelelőadással és ideiglenes kiállítással gazdagított szakmai tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket, és a szakmai csoportokat az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

A vezetések időpontjai: 2019.02.22. 11.00 és 14.00 óra

A programok térítésmentesek, de előzetes regisztráció szükséges 2019. február 21-ig az info@eszterhaza.hu címen.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A program első felében Horváth György gyűjteménykezelő szakvezetésével egy vetítéssel bővített előadáson megismerkedhetnek az érdeklődők az a 1700-as évekre jellemző Chinoiserie (kínaizáló) stílus térhódításáról, és a kínai stílusvilág képzeletgazdag feldolgozásáról, majd részletes bemutatásra kerül a kiállítás tárgyai. A tekercsképek, bútorok, dísztárgyak - betekintést nyújtanak, a kínai stílus magyar enteriőrben való megjelenéséről és a korban megjelenő műtárgy másolásokra, hamisításokra is fény derül.  A szakvezetés végül az Esterházy-kastély egyedülálló kínai lakktábláinál végződik, ahol a lakktábla készítés technikájával és Mulan legendájával is megismerkedhetnek a látogatók. A chinoiserie megismerése után pedig visszacsöppenhetnek a barokk miliőbe, a tárlatvezető kollégáink bemutatják Magyarország legszebb barokk kastélynak termeit.

Hogy a hétvégi látogatóknak is kedveskedjünk, a csak az Idegenvezetők Világnapja alkalmából összeállított ideiglenes kiállítást még ők is megtekinthetik ezen a hétvégén(péntektől vasárnapig).

A vezetett túra időtartama: kb. 60 perc.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Látogatói információk

NYÁRI NYITVATARTÁS
június 1 – szeptember 30.
hétfő-vasárnap: 9.00-18.00
pénztár: 8.45-16.55

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt

TÁJÉKOZTATÁS RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT KÉPEK FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN