Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Kulturális Örökség Napok 2017.

"A mulatóerdő titka"

Ismerkedjen meg az Esterházy-kastély csodálatos tájkertjeivel és rózsakertjével!

A kastély együttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes” Miklós hercegi rangra emelkedése (1762) és halála (1790) közötti néhány évtizedre esett. A grófként született Miklós a hercegi cím mellé a korabeli Magyarország talán legnagyobb vagyonát örökölte és így lehetősége volt arra, hogy az 1720-ban Anton Erthard Martinelli által épített kis kastély és Anton Zinner által alkotott barokk kertje helyén Közép-Európa egyik legjelentősebb főúri rezidenciáját hozza létre.
A több évtizedes folyamatban sok külföldi művész és helyi mester működött közre, de valószínűleg Nicolaus Jacoby hercegi udvari mérnöknek jutott a legnagyobb szerep. Eszterházát kimagasló építészeti és kertművészeti jelentősége mellett elsősorban Joseph Haydn itteni működése tette világhírűvé. A ma is csaknem 200 hektár alapterületű park struktúráját a kastély díszterméből lúdlábszerűen kiinduló 3 sugárirányú látványtengely szabja meg, amelyek a parter (nyílt barokk díszkert) mögött az egykor mulatóerdőt, fácánost és vadaskertet magába foglaló ún. Lés-erdőben folytatódnak.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet. A program terepi jellege miatt ajánlott a kényelmes öltözet és zárt cipő viselete. Az időjárási viszontagságoknak megfelelően ajánlott lehet fejfedő, esőkabát, esernyő megléte.

Dátum:
2017. szeptember 16. szombat 11.00 és 15.00 óra 
2017. szeptember 17. vasárnap 11.00 óra

Séta időtartama:
cca. 60 perc

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 9:45-16:45)

 

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. Az érvényben lévő jegyárak és látogatói útvonalak 2017. június 25-től a
L
átogatói menüpont alatt érhetőek el!