Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

"Szedd magad!" - Levendulaszüret Eszterházán

„Levendulaszüret Eszterházán” – szedd magad a levendulát

Június 19-én, kedden megkezdődik a levendula aratása Eszterházán. 10.00-18.00 óra között a levendula kedvelői birtokba vehetik a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjét.

Június 19-től június 22-ig, keddtől-péntekig 10.00-18.00 óra között, 2018. június 23-án 10.00-16.00 óra között lehet Esterházy Miklós birtokán levendulát gyűjteni. A levendulaszüretre a belépő díja 500,- Ft, mely tartalmaz egy arató tasakot és a pénztárban valamint a Gyógynövénykertben is megváltható. A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett. Levendula gyűjthető a virágzás függvényében a készlet erejéig, magáncélú felhasználásra, korlátozott mennyiségben.
A levendulaszedés egy-egy szalaggal körbezárt, kijelölt területen megengedett, a magánjellegű fényképezés ingyenes.
A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel (olló, metszőolló) szedheti. Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudunk kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés.
Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben.

A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség.

Kérjük, készüljenek fel az időjárási körülményekre, gondoskodjanak ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

A levendulaszüret idején keddtől-péntekig délutánonként 15.00-17.00 óra között kreatív kézműves foglalkozással várjuk a látogatókat a Marionettszínház büféjében, melyen különféle levendula díszeket készíthetnek a foglalkozáson résztvevők. A kézműves foglalkozáson a részvétel díjtalan.

Látogatói információk

NYITVA TARTÁS

2018. június 1. - 2018. szeptember 30.
Hétfő-Vasárnap 9.00-18.00 óra között
(pénztárzárás: 16.55 óra)

 

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el.