Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Velux-rendezvények

A fertődi Esterházy-kastély fenntartója, a több mint 40 jeles műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Fertődön, valamint Fertőszentmiklóson több mint 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal rendelkező VELUX Magyarország Kft. 2012. május elején írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a vállalat szponzorálta az Esterházy Madonna kiállítását a kastély dísztermében.

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a vállalat között aláírt megállapodás legfontosabb eleme ugyan a Raffaello-remekmű kiállítása volt, de a felek döntést hoztak az Esterházy–VELUX Tudásakadémia létrehozásáról is, amelynek keretében a kastély szakemberei több alkalommal tartanak művészeti előadásokat, foglalkozásokat a VELUX Magyarország Kft. munkatársai és családtagjaik számára.

A megállapodás emellett több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek. Vincze Zoltán, a VELUX és Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának igazgatója is biztosak abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

ESTERHÁZY–VELUX-TUDÁSAKADÉMIA (2013. június 30-ig)
A kastély szakértője, illetve tárlatvezetője, művészettörténészei a gyáregység területén az érdeklődő dolgozóknak 4 alkalommal tartanak művészeti előadásokat, amelyen a dolgozók gyermekei is részt vehetnek. A kézműves és rajzolós foglakozásokat tartja: Vajdai Ágnes.

Előadók:
Dr. Bardi Terézia művészettörténész-történész
Dr. Fajcsák Györgyi sinológus
Vadászi Erzsébet művészettörténész (bútorszakértő)
Pintér Attila festőrestaurátor


 

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft