img not found!
hu
en
de
breadcrumb img

A központról

Főoldal A központról
reel

Az Eszterháza Kulturális, Kutató és Fesztiválközpont (Eszterháza Központ) egy kulturális márka alatt köti össze Magyarország három vidéki kulturális, turisztikai intézményét: a fertődi Esterházy-kastélyt, a nagycenki Széchenyi-kastélyt, valamint a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Éttermet. 

Az Eszterháza Központ küldetése a fennmaradt épített örökség megőrzése, a két főnemesi család történetének bemutatása és a régióban lévő vallási, természeti, kulturális és gasztronómiai értékek összekapcsolása. Mindezeken túl hasonlóan létfontosságúnak tartjuk azt is, hogy a nemzeti örökségeinket élményközpontként és rendezvényhelyszínként is elérhetővé tegyük minél szélesebb kör számára, a 21. század támasztotta kortárs igényeknek megfelelően. Az Eszterháza Központ márka jelentős nemzetközi láthatóságot nyújt a hazai műemléki hálózat három fontos Alpokalja-Fertő-táj helyszínének. 

Azonban ennél is fontosabb számunkra a regionális jelentőség, melynek keretében műemlékhelyszíneink és történeti kertjeink válnak a helyi közösségek életében is. Ezért kiemelt küldetésünk az intézmények széleskörű tevékenységein keresztül a térségben élők megszólítása. Bízunk benne, hogy a színvonalas, interaktív kiállításoknak, a megértést segítő múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, valamint az edukatív és szórakoztató családi programoknak köszönhetően mindhárom műemléki helyszínünk a vidék élet innovatív társadalmi központjává válik.

A változatos művészeti programok és rendezvények révén aktívan részt veszünk a hazai- és nemzetközi turisztikai életben, miközben gyűjteményeink gyarapítására és feldolgozására is hangsúlyt helyezünk. Célunk, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi látogatók, a szakmai közönség és üzleti ügyfeleink és partnereink valós alternatívaként tekintsen az Eszterháza Központ kulturális tartalmaira és helyszíneire.

Amit kínálunk:

• egyedülálló kulturális élmények
• interaktív és edukatív programok
egyedi, minőségi és felszerelt rendezvényhelyszínek
inspiráló művészeti események

Várjuk mindazokat, akik szeretnének részesei lenni a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély, valamint a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem egyedülálló programjainak!