img not found!

Széchényi-örökség (Nagycenk)

Időtlen elegancia és élő történelem Nagycenk szívében. A Széchenyi család 18. században épült kastélya ma a Széchenyi István Emlékmúzeumnak ad otthont. A kastély ódon falai között több emeleten és számos termen át vezető interaktív kiállítás található. A tárlat a család történetét, és legjelentősebb képviselője, Széchenyi István életútját, szellemi törekvéseit, gyakorlatias alkotásait, és a nemzet felemelkedésében kiemelkedő alakját mutatja be.

reel
image not found

Kastély- és családtörténet

Széchenyi-kastély

A Nógrád megyei Alsószéchénykéről származó Széchényi-család generációkon átszolgálta hazáját. A Széchényiek politikusként, államférfiként, főpapként és katonaként szereztek érdemeket, ennek elismeréseként grófi címet kaptak. A családi vagyont 1697-ben Széchényi György érsek, Magyarország prímása alapozta meg. A vagyont testvére, Lőrinc, majd annak leszármazottai örökölték. Ettől kezdve Nagycenk neve szorosan összekapcsolódott a Széchényi-családdal.

Széchenyi-kastély

Látogass el hozzánk

Nyitvatartás

  • Hétfő - Vasárnap 10:00 - 18:00
  • Pénztár nyitvatartás 10:00 - 17:30

HELYSZÍNEINK

Helyszínbérlés

Kápolna Image

Kápolna

A kápolna ideális helyszín lehet kislétszámú egyházi esküvők megtartásához. 

Kert és park Image

Kert és park

A világörökség részét képező park exkluzív helyszíne lehet az eseményeknek, legyen szó ültetett vacsoráról vagy sátras rendezvényről.

Konferenciaterem Image

Konferenciaterem

Tökéletes helyszínt biztosít üzleti reggelik, termékbemutatók, kisebb állófogadások vagy meetingek számára.  

Virágház Image

Virágház

A virágház a parkkal együtt jól kombinálható helyszíne lehet ültetett gálavacsorának, állófogadásnak, és bensőséges esküvőknek is.

Széchenyi irodalmi kávéház Image

Széchenyi irodalmi kávéház

A nemrég megújult nagycenki Széchenyi-kastély virágháza szakmai előadások, ismeretterjesztő találkozók ideális helyszíne.