img not found!
breadcrumb img

Látogatói szabályzat

Főoldal Látogatói szabályzat

A nagycenki Széchenyi-kastélyparkba történő belépéssel elfogadod a látogatói szabályzatban foglaltakat.
A kastély kiemelt állami tulajdonba tartozó műemlékvédelmi épület, parkja történelmi kertjeink, parkjaink kiemelt területe. Óvjuk együtt értékeinket!

ÁLTALÁNOS SZABÁLYZAT: A kastélyparkba történő belépéshez látogatóinknak belépőjeggyel
kell rendelkeznie, amelyet a kiállítótérbe való belépés előtt a beléptető kapu érvényesít.

 • A megvásárolt jegy a vásárlás napján – nyitvatartási időben – egyszeri belépésre használható fel. 
 • Kérjük, jegyed őrizd meg a látogatás végéig!
 • Belépőjegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem más jegyre cserélni. Az elveszett, megsemmisült vagy megrongálódott belépőjegyek pótlására nincs lehetőség.
 • A kastélykertet és a rendezvényeket mindenki saját felelősségére látogathatja.
 • Kedvezményes belépőjegy vásárlásához kérjük az erre feljogosító igazolványát a pénztárnál mutassa
  fel. Ennek hiányában kedvezményes belépőjegyet nem áll módunkban kiadni.
 • A kastélypark területén biztonsági kamerarendszer működik. A hatályos adatvédelmi törvény alapján,
  saját adatvédelmi szabályzat szerint.
 • A kastélypark területére alkoholos befolyásoltság, illetve más bódító szerek hatása alatt álló, valamint
  hiányos öltözetű látogató belépése tilos, még érvényes belépőjegy birtokában is.
 • A park területére a látogatóknak tilos behajtani járművel (pl: motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, robogóval és egyéb fel nem sorolt, közlekedésre alkalmas eszközzel), illetve lóháton; kivételt képez
  a mozgáskorlátozott személyt szállító jármű, engedéllyel.
 • A park területére tilos bevinni bármilyen méretű kutyát, kivéve a speciális igazolvánnyal rendelkező
  segítő kutyákat.
 • A kastély parkjába tilos behajtani kerékpárral, elektromos kerékpárral, rollerrel, elektromos rollerrel,
  stb.
 • Kerékpártároló a kastély előtt található, azonban nem őrzött, az ott tárolt kerékpárokért felelősséget nem
  vállalunk.

 

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fényképek, készítése a kastélyparkban lehetséges. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Videófelvételek, drónfelvételek készítése, streaming készítése nem megengedett, azokhoz előzetes írásbeli engedélykérés szükséges, melyet az info@szechenyiorokseg.hu e-mail címre kell megküldeni a látogatás előtt legalább 10 nappal.

Amennyiben kereskedelmi, vagy egyéb célú (pl. esküvői, portfólió) fotózást szeretnél, úgy a
info@szechenyiorokseg.hu e-mail címen kérhetsz árajánlatot. 

MOBILTELEFON: Kérjük, a parkban ne zavard a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonod halkítsd le, vagy állítsd rezgő üzemmódba.
DOHÁNYZÁS: Az egész parkterületen tilos a dohányzás, beleértve az elektromos cigaretta használatát is. Dohányozni kizárólag a kijelölt helyeken lehet.
ZÁRÁSI REND: A pénztár a park zárása előtt 30 perccel zár. Kérjük, hogy szíveskedj elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor.
CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt, vagy kísérő személyt terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.
TOVÁBBI ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK: A kastélykertben található szökőkútban fürdeni, abba bemászni, érméket bedobni tilos! A kastélykert fáira, kerítésére felmászni, hozzájuk nyúlni tilos! 

A virágágyások, évelők, talajtakaró és cserjefelületek kitaposása és a gyepen másokra nézve zavaró tevékenység végzése (futball, stb.) tilos! A park területén nyílt láng és pirotechnikai eszközök használata tilos!
Rendkívüli esemény (pl. természeti katasztrófa, tűz, bombariadó stb.) esetén a látogató köteles betartani a kastély dolgozóinak utasításait. Elveszett tárgyakért felelősséget nem vállalunk! Talált tárgyak leadása és felvétele a Pénztárban lehetséges. 

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy a látogatási szabályzatot be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény látogatásának lehetőségét megvonja. Az a látogató, aki a jelen látogatási szabályzatot megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre, vagy véglegesen kitiltható az épületből és ellene hatósági eljárás is indítható. A látogatási szabályzat megszegéséből fakadó károkért a látogatási szabályzatot megszegő személy, vagy a látogatási szabályzatot megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a látogatási szabályzat megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a látogatási szabályzatot megszegő, vagy a látogatási szabályzatot megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget, és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDSZ VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN!