img not found!

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem

Mintha csak egy felhőn lebegne – patinás kőszobrokkal szegélyezett kőlépcsőjével horgonyozva a valóság talaján – magasodik Sopron peremén, a néhai falu, Sopronbánfalva fölé a pálos-karmelita kolostor. A kolostor ma szállodaként és étteremként üzemel. A szállodai szobaként tovább élő cellák és termek egyszeriben érzékeltetik a szerzetesi élet ritmusát, közvetítik annak „csendjét”, másrészről átélhető valósággá formálják félezer év kulturális örökségét.

reel

Helyszín bérlés

Helyszíneink

Lakosztályok Image

Lakosztályok

Az egykori szerzetesi cellákból utánozhatatlan hangulatú, szállodai színvonalú lakóhelyiségek jöttek létre. Nincs két egyforma szoba.

Refektórium/Étterem Image

Refektórium/Étterem

A freskókkal és stukkókkal gazdagon díszített egykori refektórium a kolostor legimpozánsabb helyisége. Funkciója évszázadok óta változatlan.

Noviciátus Image

Noviciátus

A refektórium feletti helyiség az egykori szerzetesi főiskola terme volt, ma pedig a kolostor szerénységében is exkluzív előadó- és konferenciatermeként szolgál.

Quadrum (Belső udvar) Image

Quadrum (Belső udvar)

A kolostor bensőséges, magas falakkal körülvett négyszögletes belső udvara ideális helyszín fogadásokhoz, és egyéb szabadtéri eseményekhez.

Társalgó Image

Társalgó

Kényelmes és otthonos ülőbútorok és pasztellszínek nyújtanak tökéletes környezetet az egyszerre meditatív, mégis oldott hangulatú beszélgetésekhez.

Park és pavilon Image

Park és pavilon

A kertben hatalmas ősfák, padok és futónövényekkel befuttatott kőkerítések találhatók, valamint egy rendezvényekhez alkalmas szaletli is rendelkezésre áll. 

Könyvtár Image

Könyvtár

A harmadik szint különleges dísze a kolostor melletti templom évszázadok óta rejtőzködő gótikus ablaknyílásai mentén épített új könyvtár. 

Meditációs szobák Image

Meditációs szobák

A harmadik szintet újonnan, a tetőtér beépítésével alakították ki, a szerzetesek padlástérként használták.

Gyakorlóterem / Galéria Image

Gyakorlóterem / Galéria

Padlástéglával burkolt, nyitott terem a tetőtérben. Szabadon használható és berendezhető, akár kiállításokhoz, előadásokhoz vagy workshopokhoz. 

Látogatóknak

Programjaink

ÉTTEREM MENÜ

Ízletes Ételek