Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

II. Versünnep Fesztivál Eszterházán

A Költészet Napja alkalmából az idei évben második alkalommal rendezték meg a Versünnep Fesztivált a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában 57 versenyzővel. Az érdeklődők megtöltötték a Marionettszínházat.

A versmondó versenyre általános iskolák alsó- és felsőtagozatos diákjai, középiskolások és felnőttek nevezhettek. A kiírás szerint magyar klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményével lehetett nevezni. 2019-ben a 90 éve született Kányádi Sándor, a 40 éve elhunyt Örkény István, a 70 éve született Nagy Gáspár, a 170 éve elhunyt Petőfi Sándor és a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endre műveit ajánlották a szervezők. Az alsótagozatos kategóriában három helyezést és három különdíjat osztottak ki, míg felsőtagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriában az első három helyezettet díjazták. A Versünnep Fesztivál döntőjébe - ami 2019. júniusában lesz Budapesten a Pesti Vigadóban - Ihász Mónika és Josziv-Szolga Szabina jutott tovább.

Látogatói információk

Tekintettel a koronavírus járványra a fertődi Esterházy-kastély belső múzeumi terei zárva tartanak. A rendkívüli zárvatartás a kastély beltéri kiállítótereire vonatkozik. A díszudvar, a kastélyparkok, a rózsakert látogatható.
További folyamatosan frissített információk a Látogatóknak menüpontban érhető el.

Virtuális kastélylátogatás
A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról

Projektek