Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

PROJEKTEK

EFOP - 3.2.2
Projekt azonosítószám: EFOP-3.2.2-16-2016-00088

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
Projekt címe: Eszterháza a formális oktatást támogató és kiegészítő kulturális nevelés szolgálatában
Kedvezményezett neve: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés dátuma: 2019.08.31.
Támogatási összeg: 25714793 Ft

A projekt rövid összefoglalása:
Magyarország Kormányának felhívása a kulturális intézmények  által, a nevelési-oktatási  intézmények tanulóinak tanórán kívüli ismeret- és tudásgyarapításának kompetenciafejlesztésének támogatása, továbbá a kulturális szolgáltatások, tevékenységek és a programkínálat fejlesztése érdekében.

A projekt célja, hogy támogassa a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak és az óvodás gyermekek óvodai foglalkozáson kívüli kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, az olyan nem formális és informális tanulási alkalmakkal, melyeket kulturális intézmények valósítanak meg számukra. A kulturális intézmények által megvalósított, a formális oktatást támogató és kiegészítő kulturális nevelés jelentős szerepet játszik a gyermekek személyiségfejlődésében és képességeik kibontakoztatásában, innovatív gondolkodásmódjuk kialakításában: felszínre hozzák a gyermekekben rejlő kreativitást, növelik önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és erősítik motiváltságukat. Emellett a konstrukció hozzá kíván járulni a területi egyenlőtlenségek és a szociokulturális hátrányok csökkentéséhez, valamint további átfogó cél a kulturális intézmények által nyújtott kínálat bővítése, az alapellátás fejlesztése a nevelési-oktatási intézmények igényei szerint.

A konstrukcióval elérni kívánt részcélok:


 

GINOP-7.1.1

A fertődi Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése
Projektazonosító: GINOP-7.1.1-15-2016-00027
A projekt befejeződött: 2023. június 30.
Kedvezményezett: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.
Támogatás összege: 4.273.669.151 Ft
Támogatás Intenzitása: 100%

 

Projekt célja:
A fertődi Esterházy-kastély turisztikai és infrastrukturális fejlesztése projekt (GINOP-7.1.1-15-2016-00027) keretében megvalósult az épület középső tömbje, valamint a Belvedere és az óratorony műemléki helyreállítása. A helyiségek eredeti bútorokkal kerültek berendezésre, történeti enteriőrként, így a lehető leghitelesebb formában kerülnek bemutatásra. A történeti terek eredeti pompájukban kerültek felújításra és az épületben időszakos kiállítótermek is kialakításra kerültek.

A fertődi Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése

 

 

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

 

KARRIER

Projektek 

Parkoló - térkép