Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Eszterházi Vigasságok

Eszterházi Vigasságok 2017

Az Esterházy-kastélyban immár hagyományosan zajló Eszterházi Vigasságok egyik fontos eleme a kastély jelenének. A rengeteg hazai fesztivál közül különlegességével és egyediségével emelkedik ki, hiszen Haydn és a 18–19. századi zeneszerzők műveit hallhatja Eszterháza közönsége ugyanazokon a helyeken, ahol e művek egy része először csendült fel: a kastély díszes termeiben, a Marionettszínházban, vagy éppen a szabad ég alatt.

A 2017-es év is immár hagyományosan április közepétől október közepéig várja fesztiváljainak sorozatával legkülönbözőbb műfajú és előadó-apparátusú koncertekre hallgatóit. Tavasszal Haydn oratóriumával érkeznek a mára európai hírű Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényletével. A meghívottak között lesz a Phantasm gamba-együttes, a moszkvai XV. Csajkovszkíj-verseny győztes csellóművésze Andrei Ionuț Ioniță és a Quatuor Mosaïques is. 2017. július első hétvégéjén - a 2017-es Kodály Emlékévhez kapcsolódóan - koncertekkel, kiállítással és rengeteg kiegészítő rendezvénnyel mi is megemlékezünk arról, hogy 1959-ben Kodály Zoltán itt ünnepelte Haydnt. A 23 éve minden júliusban, a Budapesti Vonósok nevével fémjelzett fesztivál az idén a fafúvósok zeneirodalmát helyezi középpontba köztük olyan meghívottakkal, mint Hadady László, Maurice Steger, Lakatos György, ifj. és id. Kohán István, valamint fellépnek a világhírű Moszkvai Szólisták Yuri Bashmet vezetésével és a Budapest Saxophone Quartet. A szabadtéri színpad vendége egy nagy jazz-meglepetés mellett egy zenekari gálaest lesz, melyet Olivier Ochanine, az I. Doráti Antal Nemzetközi Karmesterverseny győztese vezényel majd.

Minden augusztus végén a historikus zene egyik központjává válik Eszterháza, ahová most a két világhírű historikus billentyűjátékost Jos van Immerseelt és Alexander Melnikovot, Yeree Suh és Marie-Claude Chappuis énekesnőket, a Nachtmusique korhű hangszeres fúvósegyüttest és Eric Hoeprich klarinétművészt  várjuk vendégként. A fesztivál gerincét mégis a visszatérő vendégek, mint Pier Luigi Fabretti, Enrico Onofri mellett az európai rangú magyar régi zenészek és együtteseik, a Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar, a Capella Savaria Kalló Zsolt vezetésével és a kastély rezidens együttese az Esterházy Hofkapelle adja. Szeptember eleje immár tizedik alkalommal ismét a vonósnégyeseké. A fiatal és már befutott világ-versenygyőztes vonósnégyesek seregszemléje, ahol fellép a spanyol Cuarteto Quiroga, az észak-amerikai Tesla és Cecilia Sring Quartet, a francia Van Kuijk Quartet. A korhű hangszeres együtteseket a Paris-Cambini Quartet képviseli és a fesztivál rangjának pecsétjét a magyar Keller Vonósnégyes adja.

Legyenek részesei és vigyék hírét Fertőd–Eszterházának, az Esterházyak örökségének!

Látogatói információk

NYITVATARTÁS:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap 10.00-17.00
pénztár nyitvatartás: 9.45-16.30

KARRIER

Kameraszabályzat

Tájékoztatás rendezvényen készült képek felhasználásáról
Projektek 

Parkoló - térkép