Esterházy-kastély
Magyar Deutsch Slovenský
Kezdőlap Kastély Programok Szolgáltatások Hírek Galéria

Múzeumpedagógia

Próbáljunk meg olyan történelmi tereket újjáéleszteni, ahol a mai korosztályok, a mi gyermekeink a múltat térben is átélhetik. Ne csak a bevásárlóközpontok tereinek élményét fogadják be, hanem a Parlamentét, a visegrádi palotáét, a sárospataki várét és a fertődi Esterházy-kastélyt is, hiszen az épített tér élménye, amely az épület arányain, szerkezetén, fényviszonyain keresztül hordozza az elmúlt korok szellemiségét, beépül a tudatba.

Globalizálódó, integrálódó világunkban különösen fontos, hogy a nagyobb és a helyi közösségek identitásukat a térélményeken keresztül is megleljék, megerősítsék. Hiszen ebből a matériából gyártanak majd túlélési stratégiákat. El kell érnünk, hogy minden történelmi korszakból legyen bizonyos mennyiségű átélhető épület, hogy a társadalom e módon is megtalálja identitásbeli egyensúlyát

"Ne úgy tekintsünk a várakra, mintha azok mindig is omladozó erődítmények lettek volna, ahol örökké a török ellen harcoltunk. Lássuk meg az előkelő lakóvárakat, várkastélyokat is, amelyekben magas színvonalú művészeti, tudományos és gazdasági élet folyt, s kiváló életminőségben éltek elődeink. Váraink nemcsak vesztes háborúk terei, hanem győztes történelmi korszakok színhelyei is. A társadalom azt várja, hogy örökségünket a lehető legjobb, legértékesebb állapotában adjuk vissza neki."

Látogatói információk

Tavaszi nyitva tartás:
2017. március 15 - 2017. április 30. keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)
Szünnap: HÉTFŐ

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a múzeum földszintje és a kápolna látogatható. Megértésüket köszönjük!

Belépőjegy: 1.500 Ft 
Kedvezményes jegy (diákigazolvánnyal és OEP igazolvánnyal: 900 Ft
Családi jegy (két felnőtt és három 14 év alatti gyermek részére): 3.000 Ft