Schloss Esterházy

Grafikus változat

Eszterházi Vigasságok 2017.

Eszterházi Vigasságok 2017.

A 2017-es év is immár hagyományosan április közepétől október közepéig várja fesztiváljainak sorozatával legkülönbözőbb műfajú és előadó-apparátusú koncertekre hallgatóit. Tavasszal Haydn oratóriumával érkeznek a mára európai hírű Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényletével. A meghívottak között lesz a Phantasm gamba-együttes, a moszkvai XV. Csajkovszkíj-verseny győztes csellóművésze Andrei Ionuț Ioniță és a Quatuor Mosaïques is. 

Telemann: Der Tod Jesu
Esterházy-kastély, Fertőd - Marionettszínház

2017. június 24. 19 óra

1681. március 14-én született Georg Philipp Telemann német zeneszerző, orgonista, karnagy, a Bach előtti legnagyobb német zeneszerző, minden valószínűség szerint a zenetörténet legtermékenyebb alkotója. 2017. június 25-én lesz halálának 250. évfordulója. A Der Tod Jesu (Jézus Halála) egy oratórium librettó, melyet Karl Wilhelm Ramler írt.A szöveg nem tartalmazza Jézus teljes szenvedéstörténetét, és nem idéz a Bibliából sem, hanem líraian ábrázolja a szenvedéstörténet különböző aspektusait. A Der Tod Jesu szövege az 1750-es években német nyelvterületen népszerű ún. Empfindsamkeit (jelentése: lágyság) mozgalom példája. Népszerűségét mutatja, hogy 1755-ben Georg Philipp Telemann és Carl Heinrich Graun is feldolgozta, hatalmas sikerrel. A közönség szívesen azonosult a fájdalmas, érzelmes megközelítéssel. A szövegek segítették az emberek kapcsolódását Krisztus szenvedéseihez.

Műsor:Telemann: Der Tod Jesu TWV 5:6 

Előadó: Orfeo Zenekar és Purcell kórus
Vezényel: Vashegyi György

Jegyek már kaphatók az Esterházy-kastély recepcióján és jegymester.hu weboldalon.

 

Látogatói információk

NYÁRI NYITVA TARTÁS
2017. május 1 - 2017. október 1.
MINDEN NAP 10:00 - 18:00
(pénztár nyitva tartása: 10:00 - 17:00)

Kedves Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy kastélyunk megújul. A fejlesztések ideje alatt a látogatói útvonalak ideiglenesen módosulnak. Megértésüket köszönjük!

Érvényes jegyárak és látnivalók 2017. június 25-től a Látogatói menüpont alatt érhetőek el!