Schloss Esterházy

Grafikus változat

Emlékhelyek napja a fertődi Esterházy-kastélyban 2019. május 11.

A keleti művészet nem egyszerűen csak felkeltette a 18. századi Európa érdeklődését, hanem valósággal lenyűgözte azt. Az akkori Kína-divat, a „chinoiserie” a barokk és rokokó művészet meghatározó elemévé vált a kontinensen, s ez így volt Magyarországon is. Ezt a divatot a kínaizáló formaelemek és díszítés révén a leggazdagabb formákban az Esterházyak reprezentálták eszterházai kastélyukban. Eszterházán a parkban emelt kínai pavilon, a hercegi lakosztályok falképei, a bútorok és dísztárgyak számossága mellett az egzotikus távolkeleti művészet a kínai lakkszobában csúcsosodott ki.

„Kínai motívumok a barokk miliőben” címmel előadással gazdagított szakmai tárlatvezetések indulnak a fertődi Esterházy-kastélyban 11.00 és 14.00 órakor, Horváth György gyűjteménykezelő vezetésével.

A vezetett túrák során az érdeklődők a volt hercegi lakosztály termeit járhatják be, melyek nem látogathatók a normál tárlatvezetések során. Betekintést kaphatnak a restaurátori kutatások rejtelmeibe, megpillanthatják a felfedezett mintákat, és megérthetik, hogy egy felújítás előtt milyen fontosak a feltárások, és hogy egy fehérre meszelt fal is milyen titkokat rejthet.

A túrát vetített képes bemutató kíséri, amelyen az Esterházy-kastélymúzeum műtárgyaihoz kapcsolódó analógiák, és a tárgyakról készített makrofotók bemutatásával élményszerűvé válnak a részletek, amelyek egy hagyományos kiállítási enteriőrben nem láthatók.

A programok térítésmentesek, de előzetes regisztráció szükséges 2019. május 10-ig az info@eszterhaza.hu címen.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Látogatói információk

TÉLI NYITVA TARTÁS
október 1 –május 31.
hétfő: SZÜNNAP
kedd-vasárnap: 9.00-17.00
pénztár: 8.45-15.55

A weboldal adatkezelési szabályzata itt érhető el. 
Ingyenes parkolási lehetőség térképe elérhető itt


TÁJÉKOZTATÁS RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT KÉPEK FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN